4 грешки в ежедневния ни козметичен режим

Нерядко, сляпото следване на най-актуалните бюти тенденции може да ни изиграе лоша шега, и всъщност да окаже негативен ефект върху цялостното ни излъчване – да ни състари визуално чрез акцентирането върху определени детайли, които по-скоро бихме предпочели да скрием. Ето и най-честите грешки, допускани в рутинните ритуали за красота, които добавят години към възрастта ни, както и начините, с помощта на които да ги променим.

Грешка #1: Боядисваме косата си в един и същ цвят

Рано или късно косите ни започват да побеляват. При някои от дамите, целунати от съдбата, този процес може да настъпи в дълбока зрялост, но при други с не толкова голям късмет, той започва още на 20-25-годишна възраст. Хубавото е, че козметичните брандове вече предлагат сериозно разнообразие палитри за косите ни. Все пак, ако се придържаме към точно установен цвят, рано или късно това се отразява и на цялостното излъчване на лицето ни, и рискуваме сериозно да заприличаме на „измити чинии“ /звучи грубо, но това е горчивата истина/. За да придадем по-хубава форма на лицето си, и за да добие кожата ни по-блестящо и младежко излъчване, добре е да добавяме по-наситени нотки към цвета си с леки кичури или фино тонално изсветляване. Така, само с една малка промяна, ще предизвикаме огромен ефект!

Грешка #2: Нанасяме твърде много фон дьо тен и коректор

Плътният слой фон дьо тен и коректор може да придаде безупречен завършек на кожата ни при нанасянето му сутрин, но с изминаването на часовете, тежкият грим прониква и се набива във фините линии и бръчките. За гладко и равномерно покритие, е добре да използваме лека основа и коректор, стараейки се да поставяме и двете пестеливо.  Опитайте да прибавите към фон дьо тена си няколко капки от любимия си дневен крем и ще се удивите от лекия хидратиращ завършек, който ще получите. Също така, когато нанасяте коректор в зоната под очите, акцентирайте повече във вътрешните ъгли, където кръговете изглеждат най-тъмни, като по този начин ще избегнете насочването на вниманието към линиите и пачия крак във външните ъгли на околоочния контур. Завършете макиажа с полупрозрачна лека пудра като финален щрих.

Грешка #3: Пропускаме молива за устни

Задачата на молива за устни е да държи червилото на място. Ако пропуснем молива, много  е вероятно червилото да се разтече към фините линии и бръчици, които с възрастта се образуват около устните. За да „запазим“ червилото на мястото му, трябва да очертаваме устните с молив в същия цвят.

Грешка #4: Разчитаме единствено на козметика за „заличаване“ на бръчките

Няма нищо лошо да разнообразяваме ежедневния си козметичен режим с малко по-различен и ефективен тип естетични процедури. Да, нанасянето на овлажняващ пример може да ни помогне да придобием така желания гладък финиш на кожата, но нищо не би подобрило цялостното ни излъчване, така както радиочестотните подмладяващи терапии, които в най-голяма степен водят до редуциране на бръчките и цялостно озаряване на кожата. Най-ефективните и комфортни като усещане са процедурите, комбиниращи мултиполярна радиочестота и пулсиращи електромагнитни полета, които доставят по абсолютно безопасен начин енергия под повърхността на кожата. Тя от своя страна се превръща в топлина и ускорява естествените процеси, водещи до увеличено производство на колаген.  Резултатът е по-гладка, по-озарена и по-млада кожа, без болка и без нужда от време за възстановяване.

 

Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial
Facebook
Facebook